Κατηγορία βαρέων βαρών: στόχος η καγκελαρία
Μετά τoν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όλες οι κυβερνήσεις στη Δυτική Γερμανία και στη συνέχεια στην ενωμένη Γερμανία είχαν επικεφαλής το κόμμα Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), σε συμμαχία με τους βαυαρούς συντηρητικούς της CSU, ή, σπανιότερα, με τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD. Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα υπήρξαν μάλιστα εταίροι σε τρεις «μεγάλους συνασπισμούς», από τους οποίους οι δύο υπό την ηγεσία της Άνγκελα Μέρκελ, το 2005-2009 και από το 2013.
ενημερωση γονεων διακροτημα
σιαγωνες opel corsa c
διασημη ηθοποιος τροχαιο
Επικεφαλής με μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις, οι συντηρητικοί της Μέρκελ φαίνονται έτοιμοι να διατηρήσουν την καγκελαρία, με μια πολιτική γραμμή που κινείται στο κέντρο, αλλά θα πρέπει να βρουν έναν ή περισσότερους εταίρους.,
Το SPD μπορεί ως εκ τούτου να χρειαστεί να αποφασίσει στις 24 Σεπτεμβρίου αν θέλει να κυβερνήσει ή αν θέλει να βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Θα μπορούσε να «ωφεληθεί αν περάσει κάποιο καιρό στην αντιπολίτευση», εκτιμά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τίμο Λοχότσκι, πολιτειολόγος στο Γερμανικό Ίδρυμα Μάρσαλ. Διότι το πιο παλιό κόμμα στη Γερμανία διέρχεται τόσο μια κρίση στρατηγικής όσο και μια κρίση ταυτότητας: το γεγονός ότι ήταν ο «μικρότερος εταίρος» των συντηρητικών είχε ως αποτέλεσμα η κριτική του προς την κ. Μέρκελ να μην «ακούγεται».
Από την άλλη, το SPD έχασε ένα μέρος της λαϊκής βάσης του μεταρρυθμίζοντας την αγορά εργασίας και το σύστημα χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων από το 2003 έως το 2005 -- μια μεταρρύθμιση, όμως, στην οποία πιστεύεται πως οφείλεται η σημερινή οικονομική ευημερία της Γερμανίας, η οποία πιστώνεται, ωστόσο, στην καγκελάριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου